Πώς λειτουργεί η θεραπεία Rezūm με υδρατμούς;

Η θεραπεία Rezūm με υδρατμούς, είναι μια μη χειρουργική θεραπεία που χρησιμοποιεί τη φυσική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη σε υδρατμούς για τη συρρίκνωση του επιπλέον ιστού του προστάτη που πιέζει την ουρήθρα.

Η θεραπεία Rezūm πραγματοποιείται συνήθως σε χειρουργική αίθουσα εξωτερικών ασθενών ή στα εξωτερικά ιατρεία και ολοκληρώνεται σε ένα σύντομο ραντεβού.

Κατά τη διάρκεια κάθε θεραπείας 9 δευτερολέπτων, αποστειρωμένος υδρατμός απελευθερώνεται σε στοχευμένο ιστό του προστάτη.Όταν ο ατμός έρχεται σε επαφή με τον ιστό του προστάτη, η αποθηκευμένη ενέργεια απελευθερώνεται στον ιστό. Ο γιατρός σας θα καθορίσει τις συνεδρίες που θα απαιτηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η θεραπεία, με βάση το μέγεθος του προστάτη σας.

Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα απορροφά τα νεκρά κύτταρα, συρρικνώνοντας τον προστάτη. Με την απορρόφηση και απομάκρυνση του επιπλέον ιστού, η ουρήθρα ανοίγει, μειώνοντας τα συμπτώματα της ΚΥΠ.

Οι ασθενείς αρχίζουν να ανακουφίζονται από τα συμπτώματα σε μόλις δύο εβδομάδες. Κατά κανόνα, το μέγιστο όφελος της θεραπείας επιτυγχάνεται εντός τριών μηνών.