Ποιες είναι οι επιλογές θεραπείας για ΚΥΠ;

Έχετε διαγνωστεί με ΚΥΠ; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Φαρμακευτική αγωγή για την Αντιμετώπιση ΚΥΠ

Οι Άλφα Αναστολείς χαλαρώνουν τους μύες στην ουροδόχο κύστη και στον προστάτη, διευκολύνοντας την ούρηση. Οι αναστολείς 5α-αναγωγάσης βοηθούν στη μείωση του προστατικού αδένα με το να μπλοκάρουν τις ορμόνες και ειδικότερα τα ανδρογόνα. Οι φαρμακευτικές αυτές λύσεις μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικές για όλους. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι παρενέργειες αλλά και η αλλαγή της ποιότητας ζωής με τη λήψη της καθημερινής θεραπείας με ή χωρίς την παράλληλη λήψη άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων καθιστούν τη φαρμακευτική αγωγή μια λιγότερο επιθυμητή επιλογή.

Rezum θεραπεία ΚΥΠ με υδρατμούς

Η θεραπεία Rezūm με υδρατμούς, είναι μια μη χειρουργική θεραπεία που χρησιμοποιεί την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη σε υδρατμούς, για τη συρρίκνωση του επιπλέον ιστού του προστάτη που πιέζει την ουρήθρα και προκαλεί συμπτώματα όπως ακανόνιστη ροή των ούρων, αδύναμη ροή και νυχτερινή ούρηση. Όλα αυτά διατηρώντας την ανατομία του προστάτη και τη σεξουαλική λειτουργία.

Holep μέθοδος αντιμετώπισης Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Με τον ασθενή σε γενική αναισθησία, ο χειρουργός με τη χρήση ειδικού Laser, πραγματοποιεί εκπυρήνιση (αφαιρεί) του αδενώματος , τον προστατικό δηλαδή ιστό που προκαλεί τα προβλήματα της απόφραξης, αφήνοντας στο τέλος μόνο την κάψα του προστάτη. Αφαιρείται με ακρίβεια όλο το αδένωμα το οποίο αποστέλλεται και για βιοψία.

Άλλες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης ΚΥΠ

Άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη περιλαμβάνουν τη διουρηθρική προστατεκτομή (TURP ή TURis), τη μέθοδο Urolift, τον εμβολισμό των προστατικών αρτηριών και την ανοιχτή προστατεκτομή.

Έχετε Καλοήθη
Υπερπλασία Προστάτη;